Lindström, Carl Walfrid

1.2. Ny kokbok, infattande sättet att tillreda finare thé bröd, deserter, soppor m.m.  Linköping, C F Ridderstad. 1857. 48s. illustrerad. tryckta häftesomslag.

första avdelningen består av 17 thébröds recept, 22 puddingar och 11 glacer, andra avdelningen består av recept på 40 soppor. bl.a. lärk-soppa. vaniljvälling.

förordet, två sidor, är en uppräkning över alla hans arbetsplatser,  så man kan ju fundera varför han hade tio arbetsplatser på sjutton år, varav fem hos Drottning desideria.  kanske för mycket soppa?

C. W. Lindström som praktiserat en längre tid i Kok-konsten, såsom fem år vid hofvet och å större ställen flere år utrikes förestått matlagningen.

Förf. gav 1846 i christiania ut:

1.1. Den kongelige Middag, eller Anvisning at arrangere og servere et kongeligt Taffel. Sarpsborg, eget förlag. trykt ohos J. F. Zernowsky. 1846. 30s.

Det här inlägget postades i 1850 - 1859, bakning och konditori. Bokmärk permalänken.