Handbok för tillagandet af Göteborgs fisksorter

Handbok för tillagandet af Göteborgs fisksorter, Praktiska uppgifter af Anna Elisabeth, (psed) 1:a upplagan Stockholm. Huldberg och Komp:s boktryckeri 1868. 16s. 16:0. Pris 50 öre ( prissänkt till 25 öre)

2:a upplagan utkom samma år. ett ex av denna finns i KB.

innehåll:

recept:

1. hummer

2. hummersallad

3. stufwad hummer

4. hummer-pastejer

5. ostron

6. halstrade ostron

7. heljeflundra.

8. stekt heljeflundra.

9. kokta skäddor.   (skrubba)

10 stekt skädda  (skrubba)

11. stekt skädda, (kall)

12. Kokta rödspottor

13. stekta rödspottor

14. stekta rödspottor. (kalla)

15. kolja stufwad

16. Berg.torsk

17 makrill

18 innkokt makrill

19 stekt makrill

20 hwitling

21stekt hwitling

22. stufwad rocka

23 kokt rocka

24. inkokt färsk sill

25. färsk sill

26. horn=Gädda

27. stke horn_Gädda

28 Färsk långa

29 salt långa

30 fisk=pudding

pris 50 öre sedan prissänkt till 25 öre

Det här inlägget postades i 1860-1869 och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.