Handbok för tillagandet af Göteborgs fisksorter, Praktiska uppgifter af Anna Elisabeth, (psed) 1:a upplagan Stockholm. Huldberg och Komp:s boktryckeri 1868. 16s. 16:0. Pris 50 öre ( prissänkt till 25 öre)
2:a upplagan utkom samma år. ett ex av denna finns i KB.
innehåll:
recept:
1. hummer
2. hummersallad
3. stufwad hummer
4. hummer-pastejer
5. ostron
6. halstrade ostron
7. heljeflundra.
8. stekt heljeflundra.
9. kokta skäddor. (skrubba)
10 stekt skädda (skrubba)
11. stekt skädda, (kall)
12. Kokta rödspottor
13. stekta rödspottor
14. stekta rödspottor. (kalla)
15. kolja stufwad
16. Berg.torsk
17 makrill
18 innkokt makrill
19 stekt makrill
20 hwitling
21stekt hwitling
22. stufwad rocka
23 kokt rocka
24. inkokt färsk sill
25. färsk sill
26. horn=Gädda
27. stke horn_Gädda
28 Färsk långa
29 salt långa
30 fisk=pudding
pris 50 öre sedan prissänkt till 25 öre