Thorelli, Olof.

Sjelfunderhållande öresmiddagar för skolbarn: Huru man skall anordna och förvalta dem med talrika middags register : Öfvers. af Olof Thorelli. Tryckt på försorg av Herr Grosshandlare N. O. Näs.  Stockholm, Oskar Eklunds boktryckeri 1886. 16s. + häftesomslag.

Innehåller dussintalet recept.

Citat sid 7:

Efter grundligt undersökande hyser jag ingen tvekan i att säga, att de regelbundna middagsgästerna visa mycken mera kraft och färdighet för sitt skolarbete än tillförne”.   Jag tycker detta visar att om våra folkvalda kunde läsa och anamma erfarenhet hade mycket varit vunnet.

Läs mer om N O Näs i boken: Resor med penna, pensel och palett / Erik J Bergström. 1930- (författare). ISBN 978-91-633-2292-1 (inb).  Östersund : Erik J. Bergström , [2008].

Olof Thorelli var troligen i grunden lärare, dock att han titulerade sig både rektor och Direktör och var bl.a. representant för ett utländskt försäkringsbolag. men åkte även runt  Sverige och hade språkkurser.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *