1.1. Kosthållet vid skolmåltider : Anvisningar / utg. av Kungl. Skolöverstyrelsen i samråd med Kungl. Medicinalstyrelsen och Statens institut för folkhälsan
Citat:
”Allmänna krav på skolmåltiderna:
Skolmåltiderna bör vara sådana:
– att de på ett ur näringsriktigt lämpligt sätt kompletterar den man, som eleverna får i sina hem.
– att de är välsmakande,
– att de är lättlagade och kan beredas utan alltför dyrbar inredning och utrustning av lokalen.
-att de, samtidigt som de fyller dessa krav, även är billiga”
1.1.2. 1951. + tillägg 9s. innehållande bla. anvisningar ang. matförgiftningar, förteckning över lämpliga rätter, samt transporter av maträtter
1.2. 2.a upplagan. 1954 62s.
1.3. ingen uppgift.
1.4. Fjärde omarbetade upplagan. Hälsningborg 1958. 67s.
i de allmänna kraven har följande tillägg gjorts: ” att de passar barns och ungdoms smak”, ”skolmåltiden bör vara ett led i skolans uppfostran av eleverna”, ”känna trevnad vid skolmåltiderna”,
1.5. facsimiltryck 2006.