1.1. Tidsenlig matlagning : kok- och hushållsbok omfattande så väl vanlig matlagning, som tillagning af svamprätter, inläggning och förvaring, val och inköp af matvaror m.m. / af P. C. Asbjörnsen ; öfv. af Mathilda Langlet. Stockholm : S. Flodin, 1871. [4], 223 s. (översättning från den bearbetade danska upplagan som var översatt från den norska upplagan)
Originaltitel:
Asbjörnsen, P. C.: Fornuftigt madstel. En tidsmaessig KOge- og Husholdningsbog. Christiannia 1864. XXII,256s., Andra upplagan 1865. XIX,1,288s. dansk upplaga 1866. (psed. Clemens bonifacius)
1.2. Tidsenlig matlagning : kok- och hushållsbok omfattande så väl vanlig matlagning, som tillagning af svamprätter, inläggning och förvaring, val och inköp af matvaror m.m. / af P. C. Asbjörnsen ; öfv. af Mathilda Langlet. Andra upplagan Stockholm : S. Flodin, 1872. [8], 223 s, 4s. boklista. (översättning från den norska upplagan) Allmännyttigt handbibliotek nr 49.